La setena edició de l’Oncoswim s’acosta i el club enguany hi participa amb dos equips, els màsters de natació i els Nens del GEiEG on participen 3 esportistes de la secció de triatló.

Com bé sabreu, l’Oncoswim consisteix a nedar per equips la distància que uneix l’Estartit i Calella de Palafrugell, un total de 30 km on els equips poden anar rellevant les persones que hi ha a l’aigua.

La finalitat d’aquest esdeveniment però, no és competitiva sinó de ser una jornada solidària que combini l’esport i la solidaritat. La jornada de l’any passat, per exemple, es van recaptar més de 80.000€.

Per aconseguir aquestes xifres els equips treballen durant tot l’any per recaptar el màxim de fons per donar a la fundació Oncolliga que destina a la recerca sobre el càncer de mama triple negatiu.

Un dels esdeveniments per recaptar fons i donar a conèixer la tasca dels investigadors la van organitzar conjuntament amb el club l’equip dels Nens del GEiEG, fent una jornada esportiva i de divulgació el passat dilluns 1 de maig a Girona.

El dia el va encetar la xerrada i classe pràctica de dos dels millors triatletes del món, que com molts dels seus companys estan establerts a Girona, en Vincent Louis i en David McNamee. Tots els participants van poder gaudir dels seus consells, experiència, fer-los preguntes i aprendre en la classe pràctica que van fer, així que va ser un dia inoblidable per tots els assistents.

Seguidament, el nedador d’aigües obertes Gerard Alemany va fer també una classe pràctica de natació en aigües obertes que va resultar molt interessant i útil tant pels nedadors com pels triatletes que van venir a la jornada.

Per concloure aquesta matinal solidària es va fer un acte una mica més “institucional” on es va presentar l’equip que organitzava la jornada i representarà el club a l’Oncoswim.

Després va ser el torn la Dra. Teresa Puig (triatleta de la secció) i la Dra. Sílvia Espinosa de l’equip d’investigació TargetsLab al que van dirigits els fons recaptats per aquesta prova solidària. Ens van explicar en què consisteix el càncer de mama triple negatiu i com treballa un equip d’investigació tan professionalitzat i mundialment reconegut. Fet que ens va fer veure la importància de dedicar més recursos en la investigació, que per desgràcia amb el finançament públic no n’hi ha suficient.

També cal destacar que un equip punter en la investigació a escala mundial estigui establert a Girona, amb professionals de la zona i finançats per gent d’aquí.

Us deixem un enllaç per poder fer donacions i si en voleu saber més sobre aquest grup de recerca us deixem un enllaç al seu web i una entrevista a ràdio Girona de la Dra. Teresa Puig parlant d’aquest esdeveniment.